SeniorSurf

SeniorSurf-päivä

SeniorSurf-päivää vietetään valtakunnallisesti lokakuussa Vanhustenviikon tiistaina, seuraavan kerran 8.10.2019.

SeniorSurf-päivän tarkoituksena on rohkaista ikääntyneitä ihmisiä tutustumaan tietotekniikan suomiin mahdollisuuksiin. Kuka vaan voi järjestää SeniorSurf-tapahtuman. Vanhustyön keskusliitto toimii päivän koordinaattorina.

PS. SeniorSurf-tapahtumia voi järjestää milloin vain ympäri vuoden.

Kerro tapahtumasta muillekin

Kun järjestät oman tapahtuman, ilmoita siitä täällä, niin viestimme siitä eteenpäin.

Jos lähetät myös tapahtuman mainoksen meille, sometamme sitä eteenpäin. Vaihtoehtoisesti voit julkaista mainoksesi suoraan SeniorSurfin Facebookissa.

Viestimme syksyisestä SeniorSurf-päivästä medialle valtakunnallisesti ja paikallisesti.

Apua järjestämiseen

SeniorSurf-päivän tavoitteena on saada ikäihmiset huomaamaan mitä iloa ja hyötyä tietotekniikasta voi heille olla. Päivä voi olla vaikka erilaisten laitteiden, ohjelmien ja sovellusten käyttöön tutustumista. Esimerkiksi sähköpostin, kuvapuheluiden ja hakutoimintojen käyttöä. Myös viranomaispalvelut (pankit, Kela, Suomi.fi, jne.) kiinnostavat. Tapahtumia kannatta järjestää yhdessä muiden paikallisten tahojen kanssa. Tässä tukimateriaalia päivän ideointiin ja järjestämiseen:

Näitä rohkaisuvideoita kannattaa myös hyödyntää tapahtumissa.   SeniorSurf-päivän markkinoinnin avuksi on tehty valmiit julistepohjat sekä A3 että A4 koossa. Niitä voi käyttää joko sellaisenaan tai muokaten omiin tarpeisiin.

SeniorSurf-päivän viestinnässä saat käyttää piirroskuviamme (löydät ne avautuvan sivun alaosasta). Muistathan mainita sanan SeniorSurf kuvan käytön yhteydessä.

Verkosta löytyy runsaasti erilaisia tapahtumajärjestäjän käsikirjoja ja oppaita. Esimerkiksi näitä voi hyödyntää: Etelä-Pohjanmaan liitto: Tapahtumajärjestäjän opas Suomen Elektronisen Urheilun Liitto SEUL ry: Tapahtumajärjestäjän käsikirja

Kokemuksia SeniorSurf-päivistä

SeniorSurf-päivää on vietetty syksystä 2013 alkaen. Lokakuussa 2018 tapahtumia toteutui ympäri Suomen noin 200. Jo pelkästään näistä luvuista näkee, että päivälle on tarvetta!

Kokemusten mukaan SeniorSurf-päivän hyvänä vetonaulana toimii jokin infoluento. Paikalle voi pyytää esimerkiksi paikallisen pankin edustajan esittelemään verkkopankkia, Kelan edustajan kertomaan heidän sähköisistä palveluista tai paikallisen yrittäjän esittelemään erilaisia tietoteknisiä laitteita. Henkilökohtaista kontaktointia ei kuitenkaan kannata unohtaa.

Tässä vinkkejä SeniorSurf-päivän järjestäjiltä:

”Tehkää päivästä itsenne näköisen ja houkutelkaa mukaan aristelevia ikäihmisiä. Monien on helpompi tulla yleiseen tilaisuuteen ikäänkuin tarkkailemaan.”

”Eri toimijoiden (kirjasto, työväenopisto, koulut, seurakunnat ) ja  vanhusten palvelu- ja asumiskeskusten pitäisi tehdä enemmän yhteistyötä.”

Sähköiset terveyspalvelut on hyvä aihe – se kiinnostaa.”

”Ei pitkiä luentoja. Henkilökohtainen opastus oli mieluisampaa tilaisuuteen osallistuneille.

”Kannattaa kokeilla rohkeasti eri aiheiden opastusta.”

Haku