Kartta

Miten käynnistän nettiopastuksen?

Vanhustyön keskusliitto on tuottanut julkaisun nettiopastustoiminnan käynnistämiseksi. Toimintamalli on kehitetty palvelemaan erilaisia organisaatioita ja yhteisöitä, sisällöt on testattu palvelutaloissa, kirjastoissa, hyvinvointikeskuksissa ja eläkeläisyhdistyksissä.

Julkaisusta löytyy hyviksi havaittuja neuvoja ja vinkkejä nettiopastustoiminnan käynnistämiseksi. Aineistossa käydään läpi mm. organisaation vastuuhenkilön rooli, opastuspaikan rakentaminen sekä nettiopastajien rekrytointi ja perehdyttäminen.

Nettiopastajina toimivat vertaisohjaajat, eli ikääntyneet ihmiset opastavat ikääntyneitä ihmisiä. Toimintamalli on vapaasti käytettävissä eri organisaatioissa ja yhteisöissä yleishyödylliseen toimintaan.

Tietokonepiste toimivaksi -opas auttaa opastuspisteen kokoamisessa. Opas löytyy täältä.

Muokattavat osiot toimintamallista

Toimintamallissa on joitain muokattavia sivupohjia, jotka löytyvät tästä. Tee pohjista oman organisaatiosi näköisiä ja hyödynnä valmiiksi pohdittuja aineistoja.

Toimintamallin kansi kuvana

Oheisia kansikuvia saa käyttää jakaessaan verkostoilleen tietoa toimintamalleista. Toimintamalli nettiopastuksen käynnistämiseksi

Kokemuksia nettiopastajatoiminnasta

Pohditko nettiopastuksen käynnistämistä, muutet ole ihan varma mitä se vaatii ja antaa? Katso tästä kommentteja muilta toiminnassa mukana olevilta.

Haku