SeniorSurf-päivä

Seuraavaa SeniorSurf-päivää vietetään 5.10.2021.

SeniorSurf-päivän tarkoituksena on rohkaista ikääntyneitä ihmisiä tutustumaan digilaitteisiin ja -palveluihin sekä niiden tuomiin mahdollisuuksiin. SeniorSurf-päivän aikana ympäri Suomen järjestetään senioreille suunnattuja tapahtumia digiin liittyen. Kuka vaan voi järjestää SeniorSurf-tapahtuman. Vanhustyön keskusliitto toimii päivän koordinaattorina, päivä on osa valtakunnallista Vanhustenviikkoa.

SeniorSurf-päivän tapahtumia

SeniorSurf järjestää SeniorSurf-päivän yhteydessä etäohjelmaa senioreille suunnattuna. Tilaisuuksiin voi osallistua suoraan tai vaikka järjestää esimerkiksi kisakatsomotyyppisiä tilaisuuksia omissa tiloissa. Ohjelma on vielä rakenteilla, tässä teille kuitenkin jo tiistain ohjelma. Myös keskiviikolle ja torstaille on suunnitteilla sisältöä. Osallistumislinkki tulee tälle sivulle myöhemmin.

kloti 5.10.ke 6.10. to 7.10.
10.00-10.45
SeniorSurf: vapaa tilaisuus etäohjelmaan tutustumiseksi (Vooler)
varmistuu myöhemminvarmistuu myöhemmin
11.00-11.45Kuuloliitto: digitaitotyöpajavarmistuu myöhemmin varmistuu myöhemmin
TAUKOTAUKOTAUKO
13.00-13.45Päivi Rasi: Seniorit oman elämänsä medialukutaitureinavarmistuu myöhemmin varmistuu myöhemmin

Vinkkejä järjestäjille

Kun järjestät tapahtuman senioreille, yritä aina asettua heidän kenkiinsä. Mikä heitä voisi kiinnostaa, mistä he löytävät tiedon tapahtumasta, millä saat houkuteltua heidän paikalle? Parasta usein on, jos saat suunnitteluun mukaan jonkun seniorin.

Tapahtumiin pätevät pitkälti samat lainalaisuudet, pidetään ne lähitapahtumina tai etätapahtumina. Olemme koonneet vinkkejä ja ohjeita tapahtumajärjestäjille omaksi sivukseen.

Tapahtumat voivat sisältää melkein mitä vain ajankohtaista digimaailmaan liittyvää.

Sisältöideoita:

  • Tutustumista erilaisiin laitteisiin, ohjelmiin ja sovelluksiin
  • Laitehankinta – mitä on olemassa ja minkälaisiin asioihin on hyvä kiinnittää huomiota
  • Julkiset sähköiset palvelut – mitä palveluita on olemassa, miten niitä käytetään ja miten niiden käyttöön voi saada opastusta?
  • Paikallinen digituki – miten ja mistä opastusta on saatavilla?
  • Etäohjelmien käyttö
  • Voit myös metsästää jonkun hyvän etänä välitettävän ohjelman, jota kokoonnutte porukassa katsomaan tiloihinne.
  • Voit hyödyntää SeniorSurfin tekemiä opastus- ja rohkaisuvideoita tapahtumassasi.
  • Vanhustenviikon teema vuonna 2021: Luonto antaa voimaa
    (lisätietoa Vanhustenviikosta Vanhustyön keskusliiton sivuilta).

SeniorSurf suunnittelee senioreille suunnattuja etätilaisuuksia SeniorSurf-päivän ympärille. Voit hyödyntää myös niitä ja koota esimerkiksi ihmisiä katsomaan niitä yhdessä. Ohjelma julkaistaan viimeistään alkusyksystä.

Aineistoa viestintään

Alta löydät aineistoa SeniorSurf-päivän tapahtumasi viestinnän tueksi. Sivulta löytyy mm SeniorSurf-päivän logo erilaisissa muodoissa sekä julistepohja ja bannereita. Voit käyttää näitä hyödyksesi tapahtumasta viestiessäsi.

Kun tägäät meidät somessa (Facebook: @seniorsurf.suomi ja Twitter: @SeniorSurfSuomi), jaamme tietoa tapahtumastasi mielellämme eteenpäin!

SeniorSurf-päivän logot

Voit hyödyntää viestinnässäsi SeniorSurf-päivän logoa.

Printtituotteisiin logot:

Verkkoon logot:

Muuta viestintäaineistoa

SeniorSurf-tapahtumia voi järjestää milloin vain, ajankohdan ei ole pakko olla aina varsinaisen teemapäivän kohdalla. SeniorSurf-päivän nimeä saa käyttää hyödyksi ympäri vuoden.

Oranssi_paino

Haku