SeniorSurf

SeniorSurf-päivä

Seuraavaa SeniorSurf-päivää vietetään 5.10.2021.

Muista, että SeniorSurf-tapahtuman voi kuitenkin järjestää milloin vain!

SeniorSurf-päivän tarkoituksena on rohkaista ikääntyneitä ihmisiä tutustumaan tietotekniikan suomiin mahdollisuuksiin. Kuka vaan voi järjestää SeniorSurf-tapahtuman. Vanhustyön keskusliitto toimii päivän koordinaattorina.

Syksyllä 2020 SeniorSurf järjesti itsekin virtuaalista ohjelmaa, ne esitysmateriaalit löydät täältä.

PS. SeniorSurf-tapahtumia voi järjestää milloin vain. SeniorSurf-päivän nimeä saa käyttää hyödyksi ympäri vuoden.
PSS. Nyt korona-aikaan voi järjestää vaikka virtuaalisia tapahtumia – esimerkiksi lyhyitä luentoja ja tietoiskuja.

Apua järjestämiseen

SeniorSurf-päivän tavoitteena on saada ikäihmiset huomaamaan mitä iloa ja hyötyä tietotekniikasta voi heille olla. Päivä voi olla vaikka erilaisten laitteiden, ohjelmien ja sovellusten käyttöön tutustumista. Esimerkiksi sähköpostin, kuvapuheluiden ja hakutoimintojen käyttöä. Myös viranomaispalvelut (pankit, Kela, Suomi.fi, jne.) kiinnostavat. Tapahtumia kannatta järjestää yhdessä muiden paikallisten tahojen kanssa. Tässä tukimateriaalia päivän ideointiin ja järjestämiseen:

Näitä rohkaisuvideoita kannattaa myös hyödyntää tapahtumissa.

SeniorSurf-päivän logolla ilmaiset tapahtumailmoituksissa helposti, mistä tapahtumasta on kyse.

Logot voi ladata täältä. Printattavat:

Oranssi_painoOranssi_läpinäkyvä_paino

Verkkoon:

SeniorSurf-päivän markkinoinnin avuksi on tehty valmiit julistepohjat sekä A3 että A4 koossa. Niitä voi käyttää joko sellaisenaan tai muokaten omiin tarpeisiin.

Verkosta löytyy runsaasti erilaisia tapahtumajärjestäjän käsikirjoja ja oppaita. Esimerkiksi näitä voi hyödyntää: Etelä-Pohjanmaan liitto: Tapahtumajärjestäjän opas Suomen Elektronisen Urheilun Liitto SEUL ry: Tapahtumajärjestäjän käsikirja

Kokemuksia SeniorSurf-päivistä

SeniorSurf-päivää on vietetty syksystä 2013 alkaen. Vuosittain näitä tapahtumia toteutuu ympäri Suomen satoja. SeniorSurf-päivälle on tarvetta!

Kokemusten mukaan SeniorSurf-päivän hyvänä vetonaulana toimii jokin lyhyt infoluento. Paikalle voi pyytää esimerkiksi paikallisen pankin edustajan esittelemään verkkopankin käyttöä, Kelan edustajan kertomaan heidän sähköisistä palveluistaan, digiopastajaa kertomaan vaikka laitteiden hankinnasta tai paikallisen yrittäjän esittelemään erilaisia tietoteknisiä laitteita. Henkilökohtaista kontaktointia ei kuitenkaan kannata unohtaa!

Tässä vinkkejä SeniorSurf-päivän järjestäjiltä:

”Tehkää päivästä itsenne näköisen ja houkutelkaa mukaan aristelevia ikäihmisiä. Monien on helpompi tulla yleiseen tilaisuuteen ikäänkuin tarkkailemaan.”

”Eri toimijoiden (kirjasto, työväenopisto, koulut, seurakunnat ) ja  vanhusten palvelu- ja asumiskeskusten pitäisi tehdä enemmän yhteistyötä.”

Sähköiset terveyspalvelut on hyvä aihe – se kiinnostaa.”

”Ei pitkiä luentoja. Henkilökohtainen opastus oli mieluisampaa tilaisuuteen osallistuneille.

”Kannattaa kokeilla rohkeasti eri aiheiden opastusta.”

Haku